• Wedstrijdverslagen

  Zoals gebruikelijk kunt u op deze pagina de wedstrijdverslagen teruglezen. Vanaf de eerste officiële wedstrijd zal deze pagina worden aangevuld met de meest recente verslagen. Wij wensen u in het seizoen 2017 - 2018 veel lees plezier!

 • GVC - V.V. Echteld

  10 februari 2018

  Op een koude maar zonnige zaterdagmiddag, mocht Echteld na de afgelasting van vorige week op bezoek in Wageningen bij studentenverening GVC, ook wel Gee Vee Cee genoemd door een aantal buitenlandse spelers van de ploeg uit Wageningen.

  Echteld dat aanzienlijk beter minder slordig speelde dan in de wedstrijd tegen Musketiers had de eerste helft geen kind aan GVC. De 2-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg bij rust. Waar eerst Aslam Benbouker al beheerst voor de 1-0 zorgde na een mooie aanval, was het vervolgens Vincent Janssen die de bal heerlijk diagonaal de kruising in schoot.

  Na rust had Echteld moeite om de concentratie vast te houden en werd het slordiger, echter kwam het zelden in gevaar en kreeg het zelf nog een handvol kansen. Een lange bal van Chahid Aztout, werd door Dennis de Koning breed gelegd op de vrij staande Aslam Benbouker die het leer vervolgens zeer beheerst in de verre hoek schoof. 

  GVC werd vlak voor tijd nog één keer gevaarlijk, wat resulteerde in een onnodigde tegentreffer. Volgende week ontvangt Echteld op Sportpark Ommerstein SVMM uit Maarn. Er zal meer concentratie en scherpte gevraagd worden tegen deze sterke tegenstander. 

 • Musketiers - V.V. Echteld

  27 januari 2018

  De eerste wedstrijd na de winterstop mocht Echteld op bezoek bij de "mussen" in Elst (U). Op een prima bespeelbaar veld, ging het spel veelvuldig op en neer. Beide ploegen speelde slordig en wisten niet veel kansen te creeëren. Musketiers had halverwege de eerste helft een ligt overwicht en kwam uiteindelijk op voorsprong nadat een schot op goal gekraakt werd, waardoor de spits van Musketiers eerder bij de bal kon zijn en deze behendig over Arjan Verkuijl kon wippen. 

  Net voor rust wist Echteld de stand echter gelijk te trekken na een overtreding op Dennis de Koning in het strafschopgebied, de goed leidende scheidsrechter kende Echteld dan ook een terecht penalty toe. Met dit buitenkansje wist diezelfde Dennis de Koning wel raad, 1-1. 

  Na rust bleef het spel bij beide ploegen slordig met veelvuldig balverlies, Echteld kreeg echter wel steeds meer de overhand. Nadat Aslam Benbouker en Jamal Aamri in de ploeg waren gekomen, werd het met de verse krachten steeds gevaarlijker. 

  Jamal Aamri tekende 10 minuten voor tijd dan ook voor de terechte 1-2 voorsprong, door een poging van afstand met buitenkant rechtst hoog in het doel te jagen. Na de 1-2 was het Musketiers dat natuurlijk nog een punt wilde pakken, er werd alles of niets gespeeld. Dit gaf Echteld echter steeds meer ruimte in de omschakeling.

  Jamal Aamri liet deze ruimte niet onbenut en bediende Aslam Benbouker op maat na, 1-3. De wedstrijd was beslist en niet veel later mochten de mannen van Alex van Kuilenburg de kleedkamer opzoeken voor een warme douche.

 • Oranje Wit - V.V. Echteld

  18 november 2017

  Op een koude natte zaterdag middag werd de wedstrijd tussen Oranje Wit en Echteld afgewerkt in Elst. Echteld is het aan zijn stand verplicht om de 3 punten mee naar Echteld te nemen.

  Het begin van de wedstrijd was echter niet veelbelovend, Echteld leed veelvuldig balverlies en was slordig in de passing. De eerste grote kans was echter wel voor Echteld, Noissair Elkaddouri was echter nog niet scherp genoeg en schoot van dichtbij over. Niet veel later was het echter wederom Noissair met een doelpoging, deze keer stond het vizier wel op scherp en zette hij zijn vierde treffer van het seizoen op zijn naam.

  Niet veel later werd het 0-2 door Dennis de Koning op aangeven van Vincent Janssen. Bij een weinig spectaculaire eerste helft bleek dat ook de ruststand. Het verleden heeft bewezen dat een 2-0 voorsprong niet per definitie 3 punten betekenen. Het speelde namelijk al twee keer gelijk na een 2-0 voorsprong.

  In Elst zag het er echter niet naar uit dat Oranje Wit nog twee doelpunten zou maken. Het kon weinig tot niets creëren. Het was dan ook Echteld dat in de persoon van Ruben Rensen, bij rust in de ploeg gekomen, uitliep naar een 0-5 voorsprong, waarvan twee keer op aangeven van Patrick van Blijderveen.

  Waar er vervolgens tot twee keer over een zuivere goal van Echteld werd afgekeurd, werd het uiteindelijk toch nog 0-6. Dennis de Koning werkte beheerst af bij de eerste paal, wederom op aangeven van Vincent Janssen.

  Niet veel later konden beide ploegen de warme douche opzoeken, gezien het koude en natte weer waren beide teams het wel eens dat extra tijd overbodig was.

  Volgende week ontvangt Echteld WVW Wageningen op sportpark Ommerstein.

 • V.V. Echteld - FC Lienden

  Op 4 november stond de tweede derby van het seizoen op het programma, Echteld – Lienden. De wedstrijd die 20 jaar geleden nog goed was voor 1000 toeschouwers met onder andere Kees Rensen, nu assistent-trainer, in de gelederen. Tegenwoordig speelt zijn zoon voor het tweede seizoen bij Echteld, Ruben heeft echter ook een verleden bij FC Lienden. Aan de andere kan Rik Elings met een verleden bij Echteld. Kortom, leuke sentimenten en ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

  De wedstrijd begon voortvarend voor Echteld, de mannen van Alex van Kuilenburg, stonden halverwege de eerste helft al op een 2-0 voorsprong. Het was Patrick van Blijderveen die zijn derde maakte en Dennis de Koning zijn vierde.

  Lienden kwam daarna wat beter in de wedstrijd, echter bleef Echteld meer duels winnen en wist Lienden niet erg gevaarlijk te worden. Een 2-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

  De tweede helft kreeg Lienden langzaamaan meer grip op het spel van Echteld en werd het zelf ook wat gevaarlijker. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Halverwege wist Lienden echter wel de aansluitingstreffer te maken. Echteld kreeg de derde van de middag echter niet in het net, dan wordt het naarmate de wedstrijd vordert toch billenknijpen. In de slotminuut viel de voor Echteld zeer vervelende gelijkmaker, Rik Elings wist de bal prachtig in het dak van het doel te jagen en pakte daarmee een punt voor de blauwe zebra’s.

  Volgende week staat er een beker/inhaal programma op de kalender, Echteld heeft echter een vrij weekend. Op 18 november mag Echteld aantreden tegen het laag geklasseerde Oranje Wit in Elst.

 • Ede/Victoria - Echteld

  28 oktober 2017

  Nadat Echteld vorige week van de toenmalige koploper DEV Doorn won, mocht het vandaag naar de nieuwe koploper in de 4e klasse H. Ede/Victoria opende vandaag het nieuwe kunstgrasveld.

  In wat uiteindelijk een merkwaardige wedstrijd bleek te worden, werden de punten gedeeld, 2-2. Echteld dat niet scherp begon, kwam al snel op achterstand. Na slordig balverlies op het middenveld, was het Ede/Victoria dat zicht vlot combinerend naar het eindstation wist te spelen, de spits wist hier wel raad mee en schoot hard en laag binnen.

  Echteld dat nu wel beter in de wedstijd kwam, kwam na een makkelijk gegeven strafschop op gelijke hoogte. De toegekende strafschop werd beheerst binnengeschoten door Dennis de Koning, 1-1. Kort voor deze strafschop, kreeg de aanvoerder een rode kaart van de scheidsrechter. Hij reageerde op een overtreding die in de ogen van vele andersom was, met de opmerking “doe niet zo gek”. Vermoedelijk is dit anders geïnterpreteerd, wat resulteerde in een directe rode kaart.

  Ondanks dat Ede/Victoria een groot deel van de wedstrijd met 10 man moest spelen, wist Echteld niet optimaal te profiteren. Het kwam zelfs kort na rust op een 2-1 achterstand. Waar de aanval geen strobreed in de weg werd gelegd, gleed Khalid L’Bouny uit toen hij 1-op-1 tegen de aanvaller van Ede/Victoria stond, deze wist de bal vervolgens in de korte hoek binnen te schieten.

  Echteld ging op jacht naar de gelijkmaker, Samir Ben Moussa viel in voor Vincent Janssen, Dennis de Koning schoof door naast spits Ruben Rensen. Echteld dat nog diverse malen gevaarlijk wist te worden, wist alleen nog de gelijkmaker te produceren. Patrick van Blijderveen die, in de rust was ingevallen voor Nicky van Triest, kwam goed naar binnen en wist met links dusdanig hard te schieten, dat de keeper aan de zijde van Ede/Victoria de bal door zijn handen zag glippen, 2-2. Echteld wilde meer, maar wist niet meer te scoren.

  Toen in de slotminuten de thuisploeg nog tweemaal rood zag, eindigde de overigens sportieve wedstrijd in 2-2.

  Volgende week staat de tweede derby van het seizoen op het programma, Echteld – Lienden! Lienden dat één punt meer heeft dan Echteld, maar ook een wedstrijd minder is goed aan het seizoen begonnen, het won 3 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor ook 1 keer. Met een doelsaldo van 15 voor en 8 tegen, weten de blauwe zebra’s het net goed te vinden.

 • Echteld - DEV Doorn

  21 oktober 2017

  Nadat de laatste twee wedstrijden eindigden in ene gelijkspel, werd het tijd voor een overwinning. Echteld kreeg koploper DEV Doorn op bezoek, geen onbekende. Echteld verloor namelijk vorig seizoen in de nacompetitie van de degradant uit de derde klasse. Dat Echteld uit een ander vaatje moest tappen dan vorige week was wel duidelijk, DEV dat op de eerste plaats staat na 4 wedstrijden met 12 punten is één van de teams die om wil gaan strijden.

  Echteld speelt vanmiddag meer vanuit een gesloten verdediging, waar Dennis de Koning een linie is teruggezakt en het middenveld wordt gevormd door Imad Ben Benbouker, Hakim Chatouani en Noissair Elkaddouri.

  Echteld dat vanuit de tweede bal wilde voetballen, DEV dat graag wilde opbouwen. Laat dat laatste nou juist de winst van Echteld zijn. DEV kwam alleen tot voetbal in het eerste kwartier, vervolgens kreeg Echteld grip op de wedstrijd en was het Echteld dat de "tweede" bal wist te winnen en het middenveld in handen kreeg. Echteld dat geduldig speelde en wachtte op de mogelijkheden. Het was Noissair Elkaddouri die zijn derde van het seizoen maakte, 1-0. Dat was tevens de ruststand.

  In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, in een wedstrijd waarin Echteld meer controle had. Ondanks dat de scheidsrechter toch net wat vaker het voordeel aan de ploeg uit Doorn gaf, was zijn leiding verder prima. Al zat hij er wel naast toen hij in de 65e minuut een strafschop toekende aan DEV. Het was de speler van DEV die zelf op de hak van een verdediger schopte, daardoor viel en vervolgens een penalty kreeg.

  Arjan Verkuil pakte de strafschop op dit cruciale moment van de wedstrijd. Niet veel later zorgde hij voor een geode uittrap voor de assist op Anass Ben Moussa, die prachtig af wist te ronden. De goal deed denken aan die van Dennis Bergkamp tegen Argentinië, als was het hier niet Frank de Boer die de prachtige bal gaf maar de keeper. Arjan kroonde zich met het stoppen van de penalty en de assist tot man van de wedstrijd. Niet alleen Arjan speelde zeer verdienstelijk, het team gaf verdedigend ook zeer weinig weg en was vandaag wel effectief in de afronding.

  Aan de verdiende 3 punten was dan ook niets af te dingen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de nieuwe koploper Ede/Victoria op het programma.

 • Echteld - GVC

  14 oktober 2017

  Echteld ontving vandaag studentenvereniging GVC. bij GVC waar het verloop van speler elk jaar groot is, stond ook vanmiddag een vrijwel nieuw elftal aan de aftrap ten opzichte van vorig seizoen. Dat maakt deze club dan ook een onvoorspelbare tegenstander. 

  Echteld dat erg onzorgvuldig speelde, gaf de ploeg uit Wageningen de kans er een wedstrijd van te maken. Ruben Rensen speelde zijn eerste competitiewedstrijd, hij mocht starten op de positie waar hij vorig seizoen goed was voor 16 goals. Ook nu werd er op zijn goals gehoopt.

  Het werd echter de middag van de gemiste kansen, dat gold overigens niet alleen voor Rensen. Er werden circa 8 tot 10 goede kansen gecreëerd, maar slechts één keer gescoord. Een eigen doelpunt aan de zijde van GVC betekende de enige goal aan Echteld zijde.

  Slechts één minuut later was het echter al weer gelijk, een onoplettendheid achterin leidde de snelle tegentreffer in. 1-1 was ook de ruststand.

  Na rust was het eenrichtingsverkeer, Echteld bleef aandringen. Het ontbrak echter vaak aan de scherpte in de afronding of een goede eindpass. De wedstrijd eindigde dan ook in een teleurstellend gelijkspel.

  Volgende week ontvangt Echteld koploper DEV Doorn. Deze ploeg was het afgelopen seizoen de sterkte in het tweeluik in de nacompetitie.

 • SVMM - Echteld

  Op 7 oktober stond al weer de 3e competitiewedstrijd op het programma. Echteld moest naar Maarn om aan te treden tegen SVMM. Ook bij SVMM wordt er op kunstgras gespeeld, echter van aanzienlijk betere kwaliteit dan de dramatische mat bij DVSA. De voor Echteld onbekende ploeg uit Maarn bleek een tegenstander met veerkracht. Vorige week stond het met 3-0 achter bij VVA Achterberg. En ook tegen Echteld lieten de mannen uit Maarn zien, dat je met de juiste mentaliteit, een achterstand kunt ombuigen.

  Echteld begon de wedstrijd zeer scherp, dat kon van de warming-up niet gezegd worden. Deze middag bleek gelukkig, dat zeker niet altijd gevolgen heeft. Ondanks het slechte weer, startte Echteld zeer fris en scherp en stond het na circa 20 minuten spelen op 0-2.

  Nadat Nossair Elkaddouri bij een tot twee keer afgeslagen bal, na schoten van Dennis de Koning en Anass Ben Moussa, zeer attent was en de bal over de doellijn werkte schoot hij een kleine 20 minuten later de bal zeer beheerst diagonaal in de verre hoek. Misschien waren het de nieuwe schoenen, maar dat zou Nossair te kort doen.

  SVMM met veel lengte in de ploeg begon opportunistischer te spelen, Echteld hield echter de controle gedurende de eerste helft. Nadat iedereen doorweekt de kleedkamer opzocht voor de thee, was het na de pauze niet veel beter gesteld met de weergoden. De regen kwam nog steeds met bakken uit de hemel.

  Echteld kwam met goede bedoelingen de kleedkamer uit, op jacht naar een 3e goal. Het liep als team echter steeds meer achteruit, waardoor de druk van SVMM toenam. Toen SVMM de 1-2 van dichtbij binnen kon schieten na een onoplettendheid bij een dode spelsituatie nam de druk verder toe.

  Na een aantal niet geheel succesvolle acties van de linksvoor van SVMM, was het na een minuut of 70 wel raak en hoe! Nadat hij zijn directe tegenstander naar binnen dreef, schoot hij hard en strak in de kruising. SVMM hoopte op meer en niet veel later werd het zelfs 3-2 voor de thuisploeg.

  Echteld toonde echter ook nog veerkracht, nadat het een 0-2 voorsprong weggeven had in 35 minuten tijd. Ondertussen waren Ruben Rensen, Vincent Janssen en Moestafa Saidi in de ploeg gekomen, waarbij laatstgenoemde de belangrijke 3-3 binnen schoot met nog zo’n 3 minuten blessuretijd op de klok. De goed leidende scheidsrechter hield het echter na de 3-3 direct voor gezien. Zo hielden beide ploegen een punt over aan een vermakelijke wedstrijd. 

  De komende twee wedstrijden speelt Echteld thuis, a.s. zaterdag komt GVC op bezoek.

 • Echteld - Kesteren

  De eerste derby van het seizoen is dit jaar vroeg, de 2e wedstrijd kwam het Kesteren van Jan de Soete op bezoek. Kesteren dat vorige een mooie overwinning boekte met ruime cijfers, 5-1, bij de start van de competitie kwam dan ook met een goed gevoel naar Echteld. 

  Voor echteld was het zaak om een goed resultaat neer te zetten. Als het team om de bovenste plaatsen wil mee doen, zal het vandaag een overwinning moeten pakken. 

  Echteld begon scherp aan de wedstrijd en kwam na circa 15 minuten ook verdiend op voorsprong door Dennis de Koning op aangeven van Jamal Aamri. Echteld had controle over de wedstrijd, een dode spelsituatie en communicatiefout tussen keeper en verdediging zorgde echter voor de 1-1 ruststand.

  Ook na rust had echteld het betere van het spel, het was echter Kesteren dat op een 2-1 voorsprong kwam naar een goed ingeschoten bal uit de draai. 

  Echteld moest op zoek naar de gelijkmaker, die viel niet veel later toen Patrick van Blijderveen goed hard en diagonaal binnenschoot. Echteld wilde meer, dan kreeg het in de 80e minuut toen Rabby Elkaddouri een perfecte voorzeg bij de eerste paal afleverde, Dennis de Koning knikte het leer vervolgens strak in de verre hoek. Zo kreeg Echteld verdiend de belangrijke eerste 3 punten van het seizoen. 

  Volgende spelen de mannen de uitwedstrijd  bij de voor Echteld nog onbekende club SVMM in Maarn.

 • DVSA - Echteld

  Het seizoen 2017-2018 is begonnen met een nederlaag bij DVSA in Amerongen. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag hoopte het team van Alex van Kuilenburg en Kees Rensen klaar te zijn voor de competitie. Echteld dat nog niet compleet was, eigenlijk de gehele voorbereiding dat al niet was, begon nog niet eens zo slecht aan de wedstrijd. Al was het wel slordig in balbezit. Dat leverde na 20 minuten een achterstand op, na de tegengoal  creëerde Echteld nog wel een aantal mogelijkheden. Het was de effectiviteit die ook in de 2e helft het verschil zou maken. 

  Ook in de tweede helft creëerden beide teams ongeveer even kansen als de thuisploeg, het was echter DVSA dat nog twee keer scoorde. 3-0 was dan ook een terechte, maar wel een tikkeltje geflatteerde uitslag. 

  A.s. zaterdag staat alweer de eerste derby van het seizoen op het programma. Echteld ontvangt dan Kesteren op sportpark Ommerstein.